Metal til en begyndelse II

Metal er et af de 3 hovedmaterialer i håndværk og design. Desværre er der på mange skoler ikke optimale forhold til at arbejde med metal i faglokalerne. Måske mangler der værktøj, inventar eller andre ting. Grundlaget for det gode resultat i designprocessen er kendskab til værktøj, materialer og teknikker. Dette kursus vil give et bud på hvorledes metalarbejdet kan indgå i håndværk og design på mellemtrinnet og i valgfaget. Kurset er tilrettelagt både til dig der har lært noget om metal i forvejen og til dig der ikke har så meget erfaring.

Kurset vil bl.a. indeholde:

  • Hvilke materialer og værktøj er nødvendige for at komme i gang med metal i H/D?
  • Hvor kan vi købe værktøj og materialer?
  • De mere fundamentale teknikker som filing, klipning og boring forevises i starten og løbende gennem kurset forevises samlingsteknikker som gevind og lodning, nitning. formningsteknikker som udbankning, bukning og snoning, smedning i forskellige projekter.
  • Der vil blive mulighed for at arbejde i flere materialer f.eks. jern, stål, messing og aluminium.
  • Der vil være mulighed for selv at vælge, hvilke af de fremlagte projekter man vil arbejde med. Man skal nok ikke regne med at kunne nå alting, men det man kommer igennem, er lige til at tage hjem og bruge i undervisningen.

Undervisere: Bent Illum og Henning Andersen

Pris: Medlemmer 500,- ikke medlemmer 800,-

Tid og sted: Lørdag d. 6/4 kl. 9-16, Store Heddinge Skole, Stevns

2024 Metal II

Formular til korte kurser
  • Udfyldes hvis arbejdsgiver betaler

  • Betalingsreference (Obligatorisk hvis faktura skal til KBH. kommune. Skriv POGR hvis du er i tvivl)
    Når kurset nærmer sig sender kursuslederen deltagerliste med navn og e-mail til alle deltagere for at fremme muligheden for fælles kørsel