Håndværk & Design på Regionalkursus 2022

Tema: Materialer og formgivning.

Regionalkurset afholdes fredag den 11. november og lørdag den 12. november 2022 på Vingsted Historiske Værksted, Vingstedvej 58, 7182 Bredsten.

Der er fuld forplejning under kurset. Der vil være mulighed for at overnatte i køjerum. Du skal selv have sovepose eller dyne med. Alt dette er inkluderet i kursusgebyret: 1250,- kr. for medlemmer af Håndværk & Design-foreningen, 1550,- kr. for ikke-medlemmer, studerende (medlemmer) under uddannelse til H&D-lærer, halv pris. Man kan også for egen regning overnatte på Bredehus eller Vingsted Hotel og Konferencecenter.

PROGRAM:
Fredag kl 8.30-9.00 Chek-in og morgenkaffe
Fredag kl 9.00- lørdag kl. 14.00 Værkstedsarbejde (min. 12 timer)
Fredag kl. 12.00 Frokost
Fredag kl. 18.00 Aftensmad
Lørdag kl. 8.00 Morgenmad
Lørdag kl. 12.00 Frokost
Lørdag kl. 14.00-15.00 Oprydning, kaffe og udstilling

Kursusforslag:

      

   1. Kurveflet

Instruktør: Gert Hougaard Rasmussen.

Indhold: Fra pilekvist til nordisk kunsthåndværk.

Kurveflet for begyndere og let øvede. Vi fletter en rund pilekurv med afsæt i historiske flettetraditioner og kommer herved rundt om alle væsentlige grundteknikker ved kurveflet: krydsbund, opstagning, kimning, forskellige former for sideflet, kantafslutning, slidkant og hank. Let øvede kan yderligere lade sig udfordre med forskellige variationer af form, sideflet og kanter. Undervejs snakker vi pilesorter og egenskaber, teknikker og arbejdsstillinger samt værktøj, og selvfølgelig en masse kurvehistorie og historier om kurve.

Materialepris: 200,- kr./deltager.

 

2. Smedning.

pastedGraphic.png pastedGraphic_1.png

Instruktør: Jan Birkkjær Lauritsen.

Indhold: Øksesmedning.

Der smedes en 300 g helstålsøkse. Skafthullet dornes ud, og øksehovedet formes.

Vi gennemgår normaliserings-, hærdnings- og anløbningsprocessen. Der vil være mulighed for at lave skaft og læderetui, så man kommer hjem med en færdig snitteøkse.

Tilmelding: www.håndværkogdesign.dk

 

3. Læder

Instruktør: Lisbeth Johansen.

Indhold: Læder er et fantastisk naturmateriale.

Det dufter fantastisk; det bliver smukkere og smukkere, som tiden går, og så kræver det ikke et stort værksted at arbejde med læder, en hyggelig hobby til køkkenbordet. På kurset vil du lære at håndtere kernelæder fra grunden. Valg af læder og mønster, farvning og behandling af læderet, tilpasning, syning og nitning. Du vil få mulighed for at lave mere eller mindre enkle ting, alt afhængig af erfaring og håndelag. Men efter at have lavet enkle ting som punge, æsker, bogomslag, små tasker eller penalhuse, vil du have lært de teknikker, der vil gøre dig i stand til at lave større tasker m.m. i kernelæder. Jeg har flere modeller, du kan vælge imellem, og du vil få udleveret et kompendie til et konkret projekt, med en trin for trin-vejledning. Der vil på dette kursus udelukkende blive arbejdet med kernelæder, og altså ikke skind eller pels, ligesom der kun bliver undervist i syning i hånden.

Materialer bliver afregnet efter forbrug.

 

4. Tekstil.

pastedGraphic_2.png pastedGraphic_3.png

Instruktør: Jane Ingerslev.

Indhold: Sashiko broderi – japansk.

Perleaccessories.

Disse to ting vil Jane Ingerslev, som er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding og ansat som lektor på VIA Design i Herning, undervise os i.

Sashiko betyder det lille stik; det er en meget gammel japansk teknik, som stammer helt tilbage til det 16. årh. I dag er teknikken blevet meget populær, måske fordi den rummer utroligt mange muligheder, og udtrykket er enkelt.

Perleaccessories

Vi skal lave brocher eller øreringe. Jane viser forskellige modeller og demonstrerer teknikken. Du tegner din egen model eller syr en af Janes modeller. Teknikken har hun lært af fashiondesigner Malvine Mennika fra Riga.

Du kan se meget mere på hjemmesiden Paulunet.dk

Der skal påregnes udgifter til materialer.

Oplys ved tilmeldingen:

Kursus (første prioritet):

Kursus (anden prioritet):

Oplys: Navn, skole/institutions adresse, evt EAN nr., medlemsskab af “Håndværk & Design”, mail adresse og telefonnr.

Tilmeldingsfrist: 7-10-2022

Håndværk & Design – lokalforening Sønderjylland.

Kristian M. Jørgensen, Carstensgade 9,

6270 Tønder. Tlf. 21421436.

Mail. kjo2101@gmail.com